Hei! 

Jeg er Ingvild, en 24 år gammel naturfotograf som for tiden bor i Alstahaug kommune på Helgeland.

Engangskamera, digitalkamera og speilrefleks ble flittig brukt da jeg vokste opp i Vesterålen. Å vokse opp på gård med havet og fjellet som lekeplass i mange år ga en stor forkjærlighet til naturen og dyr. Det har i senere tid gjort at jeg alltid har kameraet på lur, enten det er en liten kjøretur med bilen eller en rusletur ned i fjæra. Mange av bildene jeg har tatt og de jeg liker best er fotografert helt spontant. Plutselig kommer det en ørn rett over hodet på deg, en rådyrbukk hopper ut av skogen eller det svømmer en nise ved siden av båten. Det er det som er så spennende med naturfotografi og grunnen til at jeg digger det! 

Selve naturfotografen i meg våknet til liv da jeg begynte på linja 'naturfoto' på Alta folkehøgskole i 2015. Vi kjørte rundt i hele Finnmark fylke for å fotografere, gå på tur og å sove i telt, både høyt og lavt til alle årstider. Året bydde på mange flotte naturopplevelser og tips og triks for å ta bedre bilder. Det var ekstra stas å tilbringe tiden med andre som var interesserte i foto, samtidig som man fikk oppleve mer av Finnmark når man tross alt er halvt finnmarking selv.

I dag har jeg en bachelor i økologi og naturforvaltning fra universitetet i Sørøst-Norge, studiested Bø i Telemark. Per dags dato jobber jeg som jord- og planterådgiver hos Norsk Landbruksrådgiving. Jeg er tilfreds med å bo i Nordland igjen sammen med min border collie Molly, men jeg liker å oppleve andre plasser i Norge. Nord, sør, øst eller vest - så elsker jeg å tilbringe tiden utendørs for å fotografere alt det vakre vi har i vårt land!